Over ons

Het verhaal achter SBT begint helemaal in 1981. Antoon Schipper nam toen het heft in eigen handen. Hij was een typische monteur, u weet het vast wel, zo’n hardwerkende techneut met eeuwig zwarte handen. Zijn toeleveranciers bezorgden hem echter grijze haren en op 48-jarige leeftijd had hij hier genoeg van. Hij wist zeker dat hij dit beter kon: hij wilde een leverancier worden die zijn klanten van hun zorgen kon verlossen. Het concept van ‘technisch ontzorgen’ was geboren en Schipper Technisch Handelsbureau zag het levenslicht. Een tijdje later kwam daar het Technisch Servicebureau bij. Schipper Techniek groeide snel en na ruim twintig jaar nam Antoon’s zoon Johan het familiebedrijf over.

Schipper Techniek

Schipper Techniek is niet alleen een familiebedrijf, maar ook een familie van bedrijven. Met de productspecialisten van het Handelsbureau, de techneuten van het Servicebureau, de experts van Brontechniek en de mensenkenners van Manschap opereren ze als totaalaanbieder in de technische- en industriële sector. De Schipper-familie is een onuitputtelijke bron van technische kennis en vakmanschap.

Antoon Schipper (links) voelde zich altijd betrokken bij zijn klanten. En dat is hij vandaag de dag nog steeds.
Antoon Schipper (links) voelde zich altijd betrokken bij zijn klanten. En dat is hij vandaag de dag nog steeds.

SBT

In 2012 werd Schipper Brontechniek opgericht. Door haar vakkundige medewerkers beschikt het bedrijf over meer dan 25 jaar ervaring in de Nederlandse waterwereld. SBT richt zich op alle waterwinputten in Nederland. Met een nuchtere, Twentse mentaliteit en opgestroopte mouwen zorgen de heren van SBT ervoor dat iedere waterwinbron optimaal kan functioneren. SBT is specialist in (camera)inspecties, onderhoud en regeneraties van bestaande bronnen, en het aanleggen van nieuwe bronnen. Kortom: SBT doet alles in en rondom de waterwinbron. 

De servicetruck van SBT
De servicetruck van SBT

De mannen beschikken over een truck die voorzien is van een complete onderhoudsinstallatie. Alle apparatuur is in aparte units gebouwd, waardoor alle onderdelen die in aanraking komen met het water schoon en steriel blijven.

Met een nuchtere, Twentse mentaliteit en opgestroopte mouwen zorgen de heren van SBT ervoor dat iedere waterwinbron optimaal kan functioneren.

 

Werkvoorbereider Eric Jongman zorgt ervoor dat alle benodigdheden voor een project in één transportbeweging op de plaats van bestemming komen. Op deze manier kunnen de vakmensen in het veld snel aan de slag zonder onnodige tijd te verliezen aan logistieke zaken.

De servicetruck van Schipper Brontechniek. Voorzien van alle benodigde apparatuur en alles kan in één transportbeweging worden vervoerd. Alles is bovendien modulair opgebouwd.
De servicetruck van Schipper Brontechniek. Voorzien van alle benodigde apparatuur en alles kan in één transportbeweging worden vervoerd. Alles is bovendien modulair opgebouwd.

Beluchting

Naast nieuwbouw, onderhoud en inspecties van waterbronnen, heeft SBT zich ook gespecialiseerd in waterbeluchting. SBT heeft de exclusieve rechten voor het hoogwaardige Duitse merk IFU. Dit merk is wereldwijd leidend op het gebied van membraan beluchting. Erik Jongman is productspecialist voor het IFU beluchtingsprogramma en hij heeft een oplossing voor iedere toepassing. Daarbij kan SBT in samenwerking met zusterbedrijf Schipper Technisch Servicebureau ook complete beluchtingssystemen op maat maken.

Schipper Brontechniek is ISO-9001- en VCA**-gecertificeerd.

Onze mensen

Mark Lenters

Technisch Commercieel Medewerker

Eric Jongman

Werkvoorbereider/ KAM-coördinator